Våldsman brottade ner stjärngitarristen!

Det var på en efterfest till en Millencollin-spelning mannen gick till attack. Anledningen var att stjärngitarristen hade förolämpat mannens musiksmak. Enligt chockade vittnen var det kaos. – Jag har aldrig varit med om något liknande, uppger våldsmannen själv.

krisse1

”Jag har älskat festivaler ända sedan jag var på Peace & love-festivalen i Borlänge 2001”, säger Kristoffer Lybeck, 28 år. Han fortsätter ”Mitt bästa festivalminne var i Roskilde förra året (2007 red. Anm.), Vi kom ner på en måndag, och själva festivalen började på torsdags kvällen samma vecka. Det regnade oavbrutet i fem dagar, men när första bandet gick på så glömde man bort allt regn och rusk.”

Sämsta konsertminnet
Vi kommer osökt in på sämsta festivalminne och Kristoffer säger utan att tveka Red hot chili peppers. ”Det var inte att dem var jättedåliga, utan snarare att jag sett fram emot deras spelning så länge. Men när de väl stod där så var de inget speciellt”, fortsätter han.

Vi börjar diskutera favoritbanden inom musiken, och kristoffer rabblar upp allt ifrån NOFX, Rancid samt de två, för mig helt okända banden, Twopointeight och Östermalm. De två sistnämnda banden har han även lärt känna och umgås idag privat med.

krisse21

”Jag brottade ner honom”

Kristoffer berättar om en spelning, år 2005, då Twopointeight var förband till det svenska skatepunk-bandet Millencollin.

”Det här var i Örebro, Millencollins hemstad. I och med att vi kände förbandet hade vi fått backstage-pass. På samma efterfest var då varande gitarristen Harri Mäntys, från Kent DJ. I början var han en otrevlig jävel, jag gick fram och önskade en låt, varpå Harri svarade att han inte tänkte spela min skitlåt. Efter ett tag kom han fram och bad om ursäkt. Lite senare på kvällen skulle jag gå förbi honom, då sa han åt mig att jag behövde brotta ner honom för att komma förbi”.

Detta gjorde även Kristoffer. ”Det blev världens tumult, fortsätter Kristoffer. Men vi gjorde det för att det var roligt.”

24 år gammal

Han är år gammal och bor i Trångsund i Stockholm. På fritiden umgås han med kompisgänget, som alla känt varandra sedan barnsben. ”vi är som en enda stor familj” menar Kristoffer som spenderar sin mesta tid utanför skolan med just dessa.

”Vi gör allt möjligt med varandra och vi är 20–30 stycken som umgås med varandra varje vecka, flera dagar i veckan.” Det som binder ihop dem är det gemensamma intresset för musik i allmänhet, och ”skatepunk” i synnerhet. Tillsammans brukar dem även åka på festivaler, vilket också är Kristoffers stora passion här i livet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: